Posted by & filed under Avanture u Srbiji.

 

Vreme je za razgibavanje i buđenje iz zimskog sna. Uvod u proleće počinje sa onim ređe posećenim predelima, prijatnim za hodanje i uživanje u prirodnim lepotama.

Bukovik je šumovita planina u istočnoj Srbiji čija je najviša tačka Bukova glava (894 m). Ona se nastavlja na planinu Vujan, a završava mnogo interesantnijom planinom Ostricom (802m). Vrh Bukova glava je u šumi, dok se sa stena Ostrice pruža lep pogled na susedni Bukovik, nešto dalji Vujan, ali i Ovčar, Kablar i Rudnik.

Staze do vrhova prolaze uglavnom šumovitim predelima i delom pored livada.

                                                                                                                                           

 

Dužina staze je oko 16 kilometara sa 400 metara visinske razlike. Startujemo iz sela Ostra, odakle odmah ulazimo u šumske predele. Na isto mesto se vraćamo završavajući naše pešačenje.

Polazak iz Beograda je 08.03. u 7:00 h kod glavnog ulaza (sada već bivše) železničke stanice. Povratak u Beograd se očekuje do 21h.

Cena je 1500 dinara

                                                                                                                                                 POGLEDAJTE I OVU JEDINSTVENU I ATRAKTIVNU TURU

Prijave na mail: altionline@gmail.com

 

Za treking sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 litar vode. Kremu za sunčanje, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu, čarape…). Sve što je višak može se ostaviti u busu. Obući se prikladno pešačenju tj.obuću (patike ili gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i po mogućnosti sportsku jaknu ili neku drugu laku, toplu i prijatnu za nošenje.