Alti je sportski klub za bavljenje planinarenjem, alpinizmom i ostalim rekreativnim aktivnostima

 

Klub je osnovala Dragana Rajblović, koja se 2007. g. kao prva žena iz Srbije popela na najviši vrh sveta Mt.Everest (8850m) na Himalajima.  

Iza našeg kluba stoje mnoge planinarske ekspedicije, avanture u svetu i zemlji, organizovani rekreativni planinarski izleti i ture, sportski kampovi, rad sa decom na edukaciji u planinarskim disciplinama, rad sa odraslima na alpinističkim tečajevima, organizacija planinskih trka i takmičenja, tim bildinzi, kao i učešće u raznim projektima vezanih za „outdoor“ aktivnosti.

 Alti klub čini tim ljudi i saradnika sa dugogodišnjim iskustvom. Licencirani planinarski vodiči, alpinistički instruktori, kanjoning vodiči, speleolozi, instruktori skijanja i turno skijanja, lednog penjanja, sportskog penjanja, kajaka…

 

Naš rad je promocija planinarskih sportova i rekreacije, uz to i zdravog načina života

 

Zato ćemo vam ukazati na dobrobiti trekinga i planinarenja 

Ovo su najzdravije vrste fizičke aktivnosti ili treninga, gde se možete opustiti i prepustiti prirodi dok se troše kalorije, aktivira veliki broj mišića, zateže se celo telo, a ženama smanjuje celulit.
Dok traju ove aktivnosti sagoreva se veliki broj kalorija i povećava aerobni kapacitet. Kombinuje se više treninga odjednom: kardio, vežbe izdržljivosti, vežbe jačanja mišića i pokretljivosti zglobova. Dok se penje uzbrdo aktivira se i oblikuje gluteus, kvadricepsi, bedra, zadnja loža nadkolenice, listovi, donji deo stomaka, donji deo leđa. Ako na planinarenju koristite štapove, onda će se aktivirati i mišići gornjeg dela tela. Štapovi su takođe veoma korisni pri spuštanju, odnosno na nizbrdicama gde sva težina padne na kolena, pa tako štapovi rasterećuju pritisak na kolena.

Povrh svega, najbolji je onaj trening u kom niste ni svesni da vežbate!

Dok ste na planini i u prirodi, ne može vam dosaditi, jer teren nije jednoličan, čak na protiv vrlo je raznovrsan, pejzaži se stalno smenjuju, a uz to se svaki put ide na drugu planinu, pa razgledanju nema kraja. Ova vežbaonica u prirodi je neuporediva sa jednoličnim salama za trening koje su pune ustajalog vazduha, posebno od znoja, za razliku od čistog i svežeg vazduha u prirodi. Na kraju, naučno je dokazano, da je nedostatak fizičke aktivnosti glavni faktor rizika za mnoge bolesti.

 

Uz sve to, želimo da predstavimo prirodne lepote Srbije i tako damo doprinos razvoju avanturističkog turizma koji u svetu postaje sve popularniji.

SK Alti je članica Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda. Možete da postanete naš član. Uz planinarsku knjižicu i članarinu za tekuću godinu imate popuste u nekim sportskim radnjama, pravo da noćite u planinarskim domovima… Ali i da ostvarite rezultate i kategorišete se u sportu.

 

Ako želite da planinarite sa nama, učestvujete u planinskim trkama, pohodite visoke vrhove u svetu ili probate neku drugu avanturu, pišite nam da vas stavimo na mailing listu i blagovremeno vas obaveštavamo o predstojećim akcijama i događajima.

 

 

                                          ČLANSTVO U SK ALTI

 

Da bi išli na naše ili neke druge planinarske akcije, potrebno je da postanete član nekog od klubova koji pripadaju Planinarskom savezu Srbije.

Cena godišnje članarine u Sportskom klubu Alti je 900 dinara.

Članarina se uplaćuje ili na račun Sportskog kluba Alti ili u kešu, posle čega dobijate člansku karticu sa hologramskom nalepnicom za tekuću godiinu.

 

Članstvom u sporsku organizaciju imate sledeće pogodnosti:

1. Pravo na noćenje u planinarskim domovima u Srbiji
–  Niže cene noćenja u nekim planinarskim domovima u inostranstvu
2. Korišćenje uslova kolektivnog osiguranja učesnika na planiranim planinarskim i treking akcijama.
3. Ostvarivanje prava popusta prilikom kupovine raznovrsne planinarske odeće i opreme kod kompanija sa
kojima je Planinarski savez Srbije postigao sporazum o saradnji i povoljnosti kupovine.
4. Pojedine stručne obuke i usavršavanja radi sticanja upotrebljivih veština i znanja.

 

Učlanjenjem u planinarsku organizaciju ukazuje vam se prilika da vodite zdrav način življenja u društvu vama sličnih ljudi. Pruža vam se mogućnost da se na organizovan i bezbedan način bavite sportskim i sportsko – rekreativnim aktivnostima, upoznate planinske predele kroz aktivni boravak u prirodi, sprovodite aktivnosti zaštite i očuvanja vrednosti planinskih predela .