Posted by & filed under Avanture u Srbiji.

 

                                                               

                                       Vrh sa tri najlepša vidikovca

 

 

U Najvećem arheološkom parku pod otvorenim nebom, Nacionalnom parku i jednoj od najlepših klisura u Evropi, Đerdapskoj klisuri, zvanoj još i Gvozdena vrata, uz brojne vrhove nalazi se i vrh Veliki Štrbac (768 mnv) koji ima tri impozantna vidikovca od kojih je srednji na samom vrhu.

Za uspon (i silazak) na Veliki Štrbac pravićemo kružnu turu i sa vidikovaca gledati na najdublji (90m) i najuži (150m) deo Dunava u čitavom svom toku, od Švarcvalda do Crnog mora.

Prvi vidikovac zvani Mali prilaz je posle drugog kilometra, drugi je sa vrha Veliki Štrbac i treći je vidikovac Ploče. Za treći vidikovac se skreće sa staze i vraća na istu, što znači da se za 2,5 km produžava pešačka tura koja je inače 12 kilometara sa oko 700 metara visinske razlike kumulativno. Ko ne bude želeo na treći vidikovac moćiće da nastavi ka završnoj tački gde nas čeka bus. Takođe ko ne bude želeo na uspon do vrha imaće opciju kraće šetnje sa obilaskom 2 vidikovca.

 

 

Polazak iz Beograda je u nedelju 30. 08. u 6:00 h sa ugla ulica Drinske i Sarajevske.                                                                                                       

Kotizacija: 2100,oo dinara

Ulazak u NP Đerdap se plaća na licu mesta 150,oo po osobi

Ova avantura nije za početnike i one sa slabijom kondicijom. Za rekreativce koji idu redovno na akcije, vodi se kao prosečna tura.

Vodič: Dragana Rajblović  (UIAA MB 452)

Prijave na mail: altionline@gmail.com                                                                    

                                                                                                                                                       »»»»» Kanjon reke Panjice

 

U skladu sa epidemiološkom situacijom maske na licu su obavezne u busu.

 

 

 

 


Učesnici na akciju polaze na sopstvenu odgovornost, uz pridržavanje preporuka za nastavak trenažnog procesa u svim sportskim objektima vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije, a sa ciljem primena mera prevencija i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19,  kao i uz pridržavanje mera Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije: http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf. Napominjemo da prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.