Članstvo u Sportski klub Alti

 

Da bi postali članovi Sporskog kluba Alti, koji je član Planinarskog saveza Srbije, potrebno je da popunite formular sa osnovnim podacima i da platite članarinu za tekuću godinu.

 

       Procedura za učlanjenje:

  1. Na mail altionline@gmail.com pišite da vam dostavimo formular “Evidencioni list”. 
  2. Formular se popunjava elektronski u .docx formatu, i vraća na isti mail 
  3. Uplata članarine

 

Godišnja članarina u Sportskom klubu Alti je 1300,oo dinara za odrasle,  za decu i mlade do 18. godina je 1000,oo dinara

Članarina se uplaćuje ili na račun Sportskog kluba Alti, Beograd, na broj računa 160 – 311763 – 61, svrha: članarina za tekuću godinu, ili u kešu, posle čega dobijate člansku karticu sa hologramskom nalepnicom za tekuću godiinu.

Formular koji ste preuzeli popunjavate elektronski i šaljete nam na mail u istom WORD formatu. Nije potrebno da potpisujete formular. Nemojte ga popunjavati ručno, prebacivati u pdf, jpg, neki drugi format ili skenirati.

Članovi koji već poseduju karticu, ne popunjavaju formular, već samo uplaćuju članarinu (stavka 3. u prehodnom tekstu), posle čega dobijaju markicu za tekuću godinu koju lepe na karticu. 

 

Ovim članstvom automatski ste član Planinarskog saveza Srbije i sa članskom karticom stičete pravo da idete na akcije svakog kluba koji pripada PSS-u

 

 Članstvom u sportsku organizaciju imate sledeće pogodnosti:

1. Članarina 1. stepena (OSNOVNO OSIGURANJE) pokriva planinarske akcije u Evropi i to samo osnovne planinarske aktivnosti (planinarenje, treking liga, planinsko trčanje, planinarska orjentacija kao i takmičenja u organizaciji PSS-a). Akcije ovog tipa moraju da budu u kalendaru PSS ili Osnovnih planinarskih organizacija koje su u sklopu PSS.
Prvi nivo izuzima akcije speleologa, alpinista, visokogoraca, treninzi sportskih penjača i visoko rizične aktivnosti.
2. Pravo na noćenje u planinarskim domovima u Srbiji

– Niže cene noćenja u nekim planinarskim domovima
3. Ostvarivanje prava popusta prilikom kupovine raznovrsne planinarske odeće i opreme kod prodavnica sa
kojima je Planinarski savez Srbije postigao sporazum o saradnji i povoljnosti kupovine.
4. Pojedine stručne obuke i usavršavanja radi sticanja upotrebljivih veština i znanja.

 

 

 

                                                               Drugi stepen – dodatno osiguranje

 

Svaki član može da uplati dodatno osiguranje, koje se posebno plaća u iznosu od 3400 dinara, Osiguranje ovog nivoa obuhvata osiguranje člana PSS u celom svetu bez limita visine i pokriva sve aktivnosti koje se nalaze u statutu PSS. Akcije ovog tipa ne moraju da budu u kalendaru aktivnosti PSS ili OPO (osnovna planinarska organizacija tj planinarski klub), mogu da budu samostalne sa najmanje dva člana Saveza ili neke druge planinarske organizacije u sklopu UIAA. Ukoliko se dogodi nesrećni slučaj, pri dostavljanju propisane dokumentacije potrebno je dostaviti i sliku/snimak sa mesta nesreće sa upisanim GPS kordinatama ili da je akcija najavljena 24 sata pre održavanje iste na osiguranje@pss.rs                                                        Svi članovi koji žele dodatno osiguranje, popunjavaju isti formular kao i za osnovno samo treba da naglase da žele dodatno osiguranje.                          Dodatno osiguranje možete platiti u kešu ili na račun Sportskog kluba Alti, Beograd,  broj računa: 160 – 311763 – 61 , svrha: dodatno osiguranje za tekuću godinu

 

 

 

                                                                                                          ***********

 

Učlanjenjem u planinarsku organizaciju ukazuje vam se prilika da vodite zdrav način življenja u društvu vama sličnih ljudi. Pruža vam se mogućnost da se na organizovan i bezbedan način bavite sportskim i sportsko – rekreativnim aktivnostima, upoznate planinske predele kroz aktivni boravak u prirodi, sprovodite aktivnosti zaštite i očuvanja vrednosti planinskih predela.