Posted by & filed under Uncategorized.

                                                 

                                                      Višnjica 

 

                                                                                                                  

 

    Humanitarna akcija “Za zdravlje dece” održaće se kao i svake godine u decembru, tj. tradicionalno na brdima u okolini Beograda, odnosno Višnjici.

 

 

 

 

Prećićemo stazu dugu oko 12-13 kilometara sa malim usponima i nizbrdicama, a koja je kao takva idealna i za početnike da se oprobaju u pešačenju i aktivnosti u prirodi. Staza će biti kružna, gde je start tu će biti i cilj.

Mesta koja ćemo obići u nekim delovima su veoma interesantna i sebi svojstvena, kao što je na primer glinara. Sve ostalo podseća kao da ste u prirodi negde daleko od grada.
Na žalost ovi predeli neće još dugo ostati lepi i “netaknuti”, jer se tu naveliko i neplanski gradi, te će ih uništiti neukusno izgrađene privatne kuće i druge rogobatne građevine. Zato dođite da vidite i uživate u pejzažima dok ih još ima.

Uplate za akciju vršiće se na licu mesta, kao i evidencija uplata, koja će u ukupnom iznosu biti uplaćena u humanitarne svrhe detetu kome je potrebna pomoć za lečenje. Početna cena akcije je 500 dinara.

 

Vodič: Dragana Rajblović – Sportski klub „Alti“ (vodička licenca UIAA MB 452) (www.alticlub.org.rs) 

                                                                                                                                                               >>Deliblatska peščara – hobitska brda>>

 

 

 

 

Za one koji dolaze gradskim prevozom info: autobus broj 32 i 32e, čija je početna stanica Vukov spomenik ide u Višnjicu najbliže odredištu. Kad siđete na zadnjoj stanici u Višnjici nastavite ulicom Maršala Tita sve do ulaska u ulicu Četvrte Flavijeve Legije. Od zadnje stanice busa do parkirališta crkve ima kilometar ipo pešačenja.
Na slici je mapa na kojoj je plava linija trasa zadnje stanice busa označena sa B, kao i prikaz ulice kojom se ide sve do crkve odakle je start treka.

 

 

Prošle godine to je bio mali Luka Jovanović, ove ćemo blagovremeno objaviti ime i prezime nekoliko dana pre akcije.