Posted by & filed under Uncategorized.

 

 

                          Albanija – Saranda – NP Butrint – kanjon Đipe…

 

                                                                                            

 

          Nedaleko od granice sa Grčkom, okružena morem i planinama, nalazi se Saranda, jedno od najpopularnijih letovališta na jugu Albanije. Saranda ima oko 35.000 stanovnika, mediteransku klimu, toplu morsku vodu i više od 300 sunčanih dana u godini.
          Saranda ima razne znamenitosti za posetiti: ostatake nekadašnje Sinagoge iz 5. veka, različite muzeje, pa do stare tvrđave Ljekursi iznad grada sa koje se pruža pogled na Jonsko more.
           Tokom boravka u Sarandi mogu se posetiti brojne plaže u okolini grada koje važe za neke od najlepših u Evropi, kao i istorijski i prirodni lokaliteti poput Đirokastre, kanjona Đipe, nacionalnog parka Butrint, Himare….

 

 

                                                                                                            
Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom Sportskog kluba Alti.

 

 

Učesnici na akciju polaze na sopstvenu odgovornost, uz pridržavanje preporuka za nastavak trenažnog procesa u svim sportskim objektima vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije, a sa ciljem primena mera prevencija i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19,  kao i uz pridržavanje mera Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije: http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf. Napominjemo da prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.