Posted by & filed under Dečji događaji i školice.

19. jula imali smo aktivan dan na Košutnjaku

 

Skoro 70 mailšana sredu je provelo u prirodi. Pre petokilometarskog pešačenja imali su sa Jelenom vežbice zagrevanja. Duga kolona je krenula, a dve vaspitačice i tri mame su bile dodatna pomoć ovoj koloni. Prvo smo zastali kod spomen obeležja Knezu Mihailu Obrenoviću, a potom nastavili uzbrdo ka pionirskom gradu. U međuvremenu smo imali pauzu da prezalogajimo neki sendvič i dospemo vodu, jer je bio vruć dan po kom smo se znojili, bez obzira na hladovinu košutnjačke šume.

 

 

Na petom kilometru smo imali dve baš strme kratke nizbrdice, pa je osam najjačih momaka priskočilo u pomoć kako bi se mlađa ekipa spustila držeći se za njih. Tačnije, na strmini su se uhvatili za ruke i napravili “gelender” pa smo se svi uspešno spustili držeći se za njihove ruke. Naši heroji bili su: Jovan Krsmanović, Andrija Aćimović, Maksim Pupavac, Konstantin Pejaković, Lazar Maričić, Todor Krsmanović, Uroš Gavrilović i Jovan Bursać.

Kad smo se spustili na mesto sa kog smo i pošli, posle vežbica istezanja, voća, soka i ostalih osveženja, Goran Burić je održao predavanje o planinarskoj opremi uz prezentaciju iste. Svi su ga sa velikim interesovanjem slušali, a mnogi od njih su posle vrlo detaljno prepričali šta su naučili.

 

 

Sledeća aktivnost je bila traženje predmeta pomoću opisa (asocijacija). Nije prošlo mnogo vremena, a Nađa Grego je bila najsnalažljivija i upravo ona našla taj predmet (veštački cvet koji je imitirao prirodu).

Počele su i pripreme za trku na 200 metara. Prvo su se trkali stariji dečaci, posle njih mlađi, potom starije devojčice i na kraju mlađe devojčice. Ispod su rezultati prva tri mesta svih kategorija:

Stariji dečaci:                                                             Mlađi dečaci:

1. Todor Krsmanović                                              1. Marko Bijelić

2. Maksim Pupavac                                                2. Luka Kratohvil

3. Andrija Aćimović                                                3. Pavle Popović

 

Starije Devojčice:                                                       Mlađe Devojčice:

1. Sandra Kosanović                                              1. Lea Lazarević

2. Maša Berić                                                           2. Anđela Kosanović

3. Hana Stamenković                                             3.  Marta Tomić  

 

Za kraj smo ostavili igricu “Minsko polje” gde su svi, vezanih očiju prelazili preko polja sa čašama, a ostali navijali i bodrili ih, dok smo im zbrajali prosute čaše.

Hvala na pomoći vaspitačicama i mamama Slavici, Agi, Mariji, Tamari i još jednoj mami, trenerima Jeleni i Burketu. Bili ste sjajna ekipa!

 

Album sa fotografijama možete pogledati na  fejsbuk stranici Sportski klub Alti. A uskoro ide i video.

Roditelji, ako želite da vam šaljemo programe za buduće akcije i stavimo vas na mailing listu pišite na altionline@gmail.com