Posted by & filed under Aktivnosti.

Detoks programi

 

Pridružite nam se na detoks vikendima uživajući u jogi, trekingu, zdravoj hrani, druženju i wellness-u!

Program je namenjen manjim grupama. Održava se na raznim lokacijama koje nude kvalitetan smeštaj, prostor za jogu, mogućnost pravljenja hrane po našim receptima, kao i blizinu prirodnih resursa izolovanih od gužve, gde će se izvesti kondicioni treking na čistom vazduhu i u mirnom prirodnom okruženju. Svaki naredni „retreat“ ili detoks vikend se održava na drugom mestu, pa tako pored samih aktivnosti upoznajete nova mesta i raznolikost prirode naše zemlje i okruženja.

Organizacijom ovakvih vikenda spojile smo naše tri strasti: ljubav prema prirodi i planinarenju, ljubav prema razvoju duha i tela i ljubav prema zdravoj i ukusnoj hrani. Želimo da podelimo naše iskustvo i inspiraciju sa vama, da dođemo u bolji kontakt sa sobom i prirodom i da maksimalno uživamo zajedno!

Pročistite i osnažite telo, udahnite svežinu, obnovite energiju.
Dozvolite sebi da se nađete u atmosferi gde nemate vremena za razmišljanje o obavezama, problemima i brigama, već da budete uposleni aktivnostima koje vas opuštaju i „teraju“ da zaboravite na sve što je negativno. Upoznaćete nove ljude i možda steći neka nova prijateljstva, razmeniti nova iskustva, ali i „napuniti baterije“ i osnažiti um i telo za nove radne dane i obaveze.
Onako kako živite danas, odraziće se stanjem vašeg zdravlja u budućnosti. Što se više poštujete i nalazite vreme samo za sebe, to će te biti bliži stanju uravnoteženog zdravlja i unutrašnjeg zadovoljstva i mira. Tako će te i vašim bližnjima biti bolji, ali i oni vama.
Nikad nije kasno za promenu i ona se događa baš onda kada smo za nju spremni. Početak promene može biti već i samo osveštavanje da ne želimo više da živimo na isti način. Postoji veliki broj načina za promenu. Kada vam to postane prioritet, odjednom se otvara polje brojnih mogućnosti za koje možda dosada niste ni znali da postoje. Zato činite sve što je dobro za vaš um i telo i što ono od vas traži.
Jedan od načina je i naš „retreat“ program koji smo osmislili kako bi tokom celog vikenda bili zdravo aktivni.

 

Joga

 

Joga časovi tokom vikenda namenjeni su kako početnicima, tako i naprednijim vežbačima i usmereni su na podršku čišćenja organizma. Svako će dobiti varijacije položaja koji odgovara trenutnim mogućnostima. Na svakom času imaćemo priliku da detaljno istegnemo i ojačamo celo telo. Kroz opušteno, svesno disanje i praćenje svih osećaja u telu povezujemo se sa sobom i dobijamo mogućnost da telo ne bude samo prevozno sredstvo za mozak već udobna kućica u kojoj se osećamo dobro. Smirujuće tehnike disanja i tehnike koncentracije/meditacije biće takođe deo časova.

 

 

 

 

Treking

 

Aktivnost u prirodi jedna je od najzdravijih aktivnosti. Udaljeni od gradskih zidina, smoga i svakodnevnog brzog života, kretanje u prirodi i na čistom vazduhu, pored raspoloženja povećava i snagu našeg imunološkog sistema. Priroda nas odmara, a u svakoj šetnji otkriva nam nešto novo i budi radoznalost. Jedna japanska studija je nedavno dokazala da kretanje i boravak u prirodi povećavaju kretivnost za čak za 50%.

 

 

Detoks-meni

 

Naš meni je sastavljen od biljnih, pretežno organskih sastojaka, uz poštovanje principa kombinovanja namirnica. U programu su vrhunska jela od najkvalitetnijih sastojaka. Sva jela se pripremaju bez šećera, rafinisanih ulja i životinjskih namirnica. Naš zadatak je da pokažemo da zdrava hrana može da bude raznovrsna, ukusna i jednostavna za pripremu. Saznaćete osnovne principe detoks ishrane koje ćete moći da primenjujete kod kuće.

 

 

 

 

 

                                                   NAŠ TIM

 

 

Katarina Jurašin

Licencirani hatha i prenatal yoga instruktor. Prvi put se susreće sa jogom 2000. godine kod Jasmine Puljo i kasnije njene učenice Mirjane Živković. Zvanje sertifikovanog joga instruktora dobija u Vidya joga skoli Dragana Lončara. Takođe je završila kurs prenatal joge kod Divne Miljković. Konstantno radi na usavršavanju kroz seminare i radionice meditacije, asana i joga filozofije. Radi kao asistent u Vidya joga školi. Drži grupne i individualne joga časove na srpskom, ruskom i engleskom jeziku.

 

Katia Yakovleva

Autor bloga o zdravoj ishrani Vita. Dugo godina je vegetarijanac i istražuje različite načine zdrave ishrane i njen uticaj na naš život. Trenutno živi u Indiji. Tokom vikend ritrita Katja će pripremati zdrava i ukusna jela od povrća, kao i neke od specijaliteta indijske kuhinje. Upoznaćete se sa nekim novim namirnicama i zanimljivim kombinacijama sastojaka. Sigurno nećete ostati gladni!

 

Dragana Rajblović

Dragana Rajblović. Za sada jedina žena iz Srbije koja se 2007.g popela na najviši vrh sveta Mt.Everest na Himaljima. Tokom godina bila je i na mnogim drugim ekspedicijama u svetu, te svoja iskustva redovno prenosi zaposlenima u kompanijama, deci u školama. Autor je knjige “Moj Everest – san i java”. Redovno vodi grupe na trekinge u prirodi, u zemlji i inostranstvu.