Posted by & filed under Aktuelno.

 

20. aprila UK Vuk Karadžić održala se promocja knjige “Moj Everest – san i java”, Dragane Rajblović, koja se u srpskoj ekspediciji 2007.g. popela na najviši vrh sveta Mt. Everest (8850m) na Himalajima.

 

DSC04783Dragana_promocija knjige_029

 

Ovo je knjiga o ličnom iskustvu, ali ličnom iskustvu i doživljaju ženske osobe, koja je uz muške članove ekipe, provela brojne dane u baznom kampu dalekog Tibeta, čekajući povoljan trenutak za uspon na Everest. Prošlo je 9 godina od ekspedicije, a niko od onih koji su se popeli na najviši vrh sveta, nije svoje iskustvo, ovekovečio knjigom.

I ne samo Everest (8850 m), u knjizi je opisan i uspon na Čo Oju (8200 m), šesti vrh sveta. Uz sve to, ovo je i putopis, a delimično i planinarski priručnik.

20160421_081442

Na promociji je bilo preko 400 ljudi.

Promociju je otvorio Bule Goncić. Potom je reč uzeo Boris Mičić, predsednik Planinarskog saveza Srbije i na kraju je izašla i autorka knjige. Pored zahvalnosti svima koji su pomogli da knjiga ugleda svetlost dana, Dragana je mnogobrojnoj publici predstavila i pohvalila se talentovanim perspektivnim sportistkinjama (u prilogu je video).

Posle predstavljanja usledio je četrdesetominutni film ekspedicije Everest 2007. kojim je publika bila oduševljena.

A za kraj, članovi sportskog kluba Tribe , pripremili su spust niz uže sa krova pozorišta, pa su najhrabriji imali prilike da probaju ovu adrenalinsku avanturu.

Zahvaljujemo se kompaniji Sony koja nam je ustupila kameru i fotoaprat kako bi ovaj događaj zabeležili fotografijama i snimcima najboljeg kvaliteta.

Jedna od dragih gošći, Goca Atanasijević je napisala zanimljiv izveštaj o promociji koji možete pročitati ovde

 

 

                         FOTOGRAFIJE SA PROMOCIJE