Posted by & filed under Planinarenje u Srbiji.

 

 

                                           Magleš – Pali 1038 m

 

                                                                                                      

 

               Magleš pripada valjevskim planinama i nalazi se blizu Povlena. Najviši vrh je Pali 1038 metara. Uzdižući se iz klisure reke Zabava padine Magleša prekrivene su šumama četinara, bukve i medveđe leske kao i gustom paprati, dok gornji deo čine valovite široke livade i mesta sa odličnim vidikovcima.
              Na Maglešu se nalazi par zaseoka sa većinom, na žalost, napuštenih domaćinstava, ali i površine prave divljine. Staza za uspon kreće iz mesta Lastra gde se i završava posle kružne ture.

 

 

Ukupna dužina staze je 17 km sa oko 900 metara visinske razlike kumulativno.

Polazak iz Beograda je u 06:00 h sa parkinga na uglu ulica Drinske i Sarajevske. Povratak se očekuje do 21h

 

Prijave na mail altionline@gmail.com

Vodič: Dragana Rajblović, SK „Alti“ (vodička licenca UIAA MB 452) (www.alticlub.org.rs) 

**U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, u protivnom novac neće biti vraćen 

 

                                                   

Sa sobom poneti: mali ranac sa hranom (sendviči, suvo voće, koštunjavi pladovi…), najmanje 1,5 litar vode, naočare, zaštitni faktor za sunce, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Sve što ponesete deo možete ostaviti u busu tokom šetnje. Obući se prikladno pešačenju (duboke cipele ili planinarske gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom.

 

 

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom Sportskog kluba Alti.

 

Učesnici na akciju polaze na sopstvenu odgovornost, uz pridržavanje preporuka za nastavak trenažnog procesa u svim sportskim objektima vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije, a sa ciljem primena mera prevencija i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19,  kao i uz pridržavanje mera Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije: http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf. Napominjemo da prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.