Posted by & filed under Dečji događaji i školice.

OŠ Siniša Nikolajević

 

Odeljenje 4/2 u planinarskoj školici i igrarijama u prirodi.

Fotografije govore više od reči, ali ukratko ćemo o našem radnom danu u prirodi. Dvadesetak klinaca sa najboljom učiteljicom na svetu Mirom i osnivačem SK Alti Draganom, proveli su dan u prirodi učeći i igrajući se. Svi su uspešno prevalili 5,80 km malo uzbrdo, malo nizbrdo, po lepom sunčanom danu. U jednom delu naišli smo na ne tako dugačku, ali vrlo jaku strminu. Niko od klinaca nije ni pomislio da se ista zaobiđe i ide drugim putem, već su svi u trku pohrlili na dole. I to ne jednom… mnogi su se vraćali i ponavljali trčanje niz strminu, uz ono svima dobro poznato dečje vrištanje kao znak radosti. Jedva ih odvojismo od strmeka.

Posle treka usledilo je traženje skrivenog predmeta, u čemu je briljirala Andrea Trajković, našavši prva pomenuti predmet.

U igri minskog polja najbolja je bila Tamara Mitrović, kojoj nije “eksplodirala” ni jedna “mina”

Klinci su se veoma zainteresovali kad su slušali predavanje o zimskoj planinarskoj opremi (cipele, dereze, cepin…), posle čega su imali prilike da isprobaju pravila horizontalnog kretanja s cepinom na padini.

Uz ukusni i zdravi Revita sok došao je i čas završetka ove avanture i dogovor o sledećoj, na kojoj planiramo da pravimo bivak i skloništa.