Posted by & filed under Planinarenje u Srbiji.

 

Kada ste poslednji put zastali, odvojili vreme samo za sebe i osetili pravi balans duha i tela?

 

Hajde da zajedno uživamo u jeseni, obnovimo energiju i provedemo vikend u prirodi uživajući u jogi, šetnji, zdravoj hrani, druženju i wellness-u!

 

Lokacija

Za naš vikend ritrit izabrali smo jedno od najlepših mesta u Vojvodini – ekskluzivno imanje blizu Krčedina.

 

 

 

Imanje se nalazi na obali Dunava, na jugoistočnim obroncima Nacionalnog parka Fruška gora, koji je poznat po specifičnim vazdušnim strujama i mešanju vazduha što ovde pravi ugodnu klimu. Zbog neprestanog mešanja sedam različitih vetrova koje nazivaju ruža vetrova, okolina je karakteristična po izvanredno čistom vazduhu.
Lokacija imanja omogućava vaš potpuni mir, izolaciju i odmor od svakodnevnog stresa.

Za potpuni užitak na imanju na raspolaganju je wellness kutak koga čine sauna sa zastakljenim prostorom za odmor, bajkoviti spoljašnji tuš i hot tub. Sauna je izgrađena u stogodišnjem ambaru i zagreva se sa peći na drva, dakle sa prirodnom vatrom, što daje ritualu saune poseban osećaj. Ispred saune se nalazi veliki drveni đakuzi (hot tub) i peć za zagrevanje vode na drva.

Preko puta je jedno od najvećih ostrva na Dunavu, Krčedinska ada, sa brojnim rukavcima, močvarama, bujnim biljnim i životinjskim svetom.

 

                                                                          Aktivnosti

 

Tokom vikenda vas čekaju tri časa joge, treking na Fruškoj gori, mini-radionica zdrave hrane, uživanje u zdravoj hrani i wellness-u na imanju – sauni i toploj kadi. Fakultativno, ako dozvole vremenski uslovi, mogućnost posete Krčedinskoj Adi (ostrvo preko puta Jandale).

 

 

           Detoks-meni

 

Naš meni je sastavljen od biljnih, pretežno organskih sastojaka, uz poštovanje principa kombinovanja namirnica. U programu su vrhunska jela od najkvalitetnijih sastojaka. Sva jela se pripremaju bez šećera, rafinisanih ulja i životinjskih namirnica. Naš zadatak je da pokažemo da zdrava hrana može da bude raznovrsna, ukusna i jednostavna za pripremu. Saznaćete osnovne principe detoks ishrane koje ćete moći da primenjujete kod kuće i, ako želite, naučićete i kako se spremaju nova jela.

 

 

 

 

             Treking

 

Aktivnost u prirodi jedna je od najzdravijih aktivnosti. Udaljeni od gradskih zidina, smoga i svakodnevnog brzog života, kretanje u prirodi i na čistom vazduhu, pored raspoloženja povećava i snagu našeg imunološkog sistema. Priroda nas odmara, a u svakoj šetnji otkriva nam nešto novo i budi radoznalost. Jedna japanska studija je nedavno dokazala da kretanje i boravak u prirodi povećavaju kretivnost za čak za 50%. Navedeno ćemo potvrditi trekingom na Fruškoj Gori i obilaskom Krčedinske ade.

 

 

 

          Joga

 

Joga časovi tokom vikenda namenjeni su kako početnicima, tako i naprednijim vežbačima i usmereni su na podršku čišćenja organizma. Svako će dobiti varijacije položaja koji odgovara trenutnim mogućnostima. Na svakom času imaćemo priliku da detaljno istegnemo i ojačamo celo telo. Kroz opušteno, svesno disanje i praćenje svih osećaja u telu povezujemo se sa sobom i dobijamo mogućnost da telo ne bude samo prevozno sredstvo za mozak već udobna kućica u kojoj se osećamo dobro. Smirujuće tehnike disanja i tehnike koncentracije/meditacije biće takođe deo časova.

 

                                                                             

 

 

                                                                                       Naš tim 

 

 

 

 

Katja Jakovljeva – Autor bloga o zdravoj ishrani Vita. Dugo godina je vegetarijanac i izučava različite načine zdrave ishrane i njen uticaj na naš život. Trenutno živi u Indiji. Tokom vikend ritrita Katja će pripremati zdrava i ukusna jela od povrća, kao i neke od specijaliteta indijske kuhinje. Upoznaćete se sa nekim novim namirnicama i zanimljivim        kombinacijama sastojaka. Sigurno nećete ostati gladni!

 

Katarina Jurašin – Licencirani hatha i prenatal yoga instruktor. Prvi put se susreće sa jogom 2000. godine kod Jasmine Puljo I kasnije njene ucenice Mirjane Živković. Zvanje sertifikovanog joga instruktora dobija u Vidya joga skoli Dragana Lončara. Takođe je završila kurs prenatal joge kod Divne Miljković. Konstantno radi na usavršavanju kroz seminare i radionice meditacije, asana i joga filozofije. Radi kao asistent u Vidya joga školi. Drži grupne i individualne joga časove na srpskom, ruskom i engleskom jeziku.

                                                                                                                   

                                                 

 

Dragana Rajblović – Za sada prva i jedina žena iz Srbije koja se 2007.g popela na najviši vrh sveta Mt.Everest na Himaljima. Tokom godina bila je i na mnogim drugim ekspedicijama u svetu, te svoja iskustva redovno prenosi zaposlenima u kompanijama, deci u školama. Autor je knjige “Moj Everest – san i java”. Redovno vodi grupe na trekinge u prirodi, u zemlji i svetu. Osnivač je Sportskog kluba “Alti”,

 

Organizacijom ovakvih vikenda spojile smo naše tri strasti: ljubav prema prirodi i planinarenju, ljubav prema razvoju duha i tela i ljubav prema zdravoj i ukusnoj hrani. Želimo da podelimo naše iskustvo i inspiraciju sa vama, da dođemo u bolji kontakt sa sobom i prirodom i da maksimalno uživamo zajedno!

 

Pridružite nam se!

 

Prjave i informacije putem mejla: detoksvikend@gmail.com

i telefona: 0638944904 (Katarina) , 0641600522 (Dragana)

Ritrit je namenjen manjoj grupi ljudi (do 16 ljudi) i zato požurite sa prijavama!

Čekamo vas!