Posted by & filed under Planinarenje u Srbiji.

 

                                               

                                       Rujevica planina i Veliki vrh 897m

                                                

 

        Rujevica planina i Veliki vrh 897m smešteni su između planine Rtanj, sa jedne strane i Bukovika (Bukove poljane) I Bovanskog jezera, sa druge strane, nedaleko su od Soko banje i sela Jošanica.
         Pored lepih staza i pejzaža, pogleda na Ozren i Rtanj, ovaj predeo, prilično pust i nenaseljen pruža i zdravu nezagađenu okolinu. Proći ovim prostranstvima pravi je odmor za čula i užitak za oči.

 

 

 

Start i završetak staze je istoimeno selo Rujevica, a staza je kružna. Dužine je 20 kilometara sa oko 800 metara visinske razlike kumulativno. Nije tehnički zahtevna i vodi se kao srednje teška. Na stazi ima dva izvora vode.

 

Polazak iz Beograda je u 06:00 h sa parkinga na uglu ulica Drinske i Sarajevske. Povratak se očekuje do 22:30 h. 

Prijave na mail altionline@gmail.com

Vodič: Dragana Rajblović, SK „Alti“ (vodička licenca UIAA MB 452) (www.alticlub.org.rs) 

**U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, u protivnom novac neće biti vraćen 

 

                                                    

 

Sa sobom poneti: mali ranac sa hranom (sendviči, suvo voće, koštunjavi pladovi…), najmanje 1,5 litar vode, naočare, zaštitni faktor za sunce, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Sve što ponesete deo možete ostaviti u busu tokom šetnje. Obući se prikladno pešačenju (duboke cipele ili planinarske gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom.

 

 

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom Sportskog kluba Alti.

 

Učesnici na akciju polaze na sopstvenu odgovornost, uz pridržavanje preporuka za nastavak trenažnog procesa u svim sportskim objektima vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije, a sa ciljem primena mera prevencija i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19,  kao i uz pridržavanje mera Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije: http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf. Napominjemo da prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.