Posted by & filed under Planinarenje u Srbiji.

                                                 

                                                      Višnjica 

                                                                                                                                                     

 

    Humanitarna akcija “Za zdravlje dece” održaće se kao i svake godine u decembru, tj. tradicionalno na brdima u okolini Beograda, odnosno Višnjici. Sav prilog biće uplaćen na račun udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR-u.

 

 

 

 

Prećićemo stazu dugu oko 12-13 kilometara sa malim usponima i nizbrdicama, a koja je kao takva idealna i za početnike da se oprobaju u pešačenju i aktivnosti u prirodi. Staza će biti kružna, gde je start tu će biti i cilj.

Mesta koja ćemo obići u nekim delovima su veoma interesantna i sebi svojstvena, kao što je na primer glinara. Sve ostalo podseća kao da ste u prirodi negde daleko od grada.
Na žalost ovi predeli neće još dugo ostati lepi i “netaknuti”, jer se tu naveliko i neplanski gradi, te će ih uništiti neukusno izgrađene privatne kuće i druge rogobatne građevine. Zato dođite da vidite i uživate u pejzažima dok ih još ima.

Uplate za akciju vršiće se na licu mesta, kao i evidencija uplata, koja će u ukupnom iznosu biti uplaćena u humanitarne svrhe. Početna cena akcije je 500 dinara.

Skup učesnika i start je u 09:30 h kod crkve Svetog Nikole u Višnjici (gde je i veliki plato za parking) u ulici Četvrte Flavijeve Legije – Klikni za lokaciju OVDE

Vodič: Dragana Rajblović – Sportski klub „Alti“ (vodička licenca UIAA MB 452) (www.alticlub.org.rs) 

 

 

 

 

 

Za one koji dolaze gradskim prevozom info: autobus broj 32 i 32e, čija je početna stanica Vukov spomenik ide u Višnjicu najbliže odredištu. Kad siđete na zadnjoj stanici u Višnjici nastavite ulicom pravo sve do ulaska u ulicu Četvrte Flavijeve Legije. Od zadnje stanice busa do parkirališta crkve ima kilometar ipo pešačenja.
Na slici je mapa na kojoj je plava linija trasa zadnje stanice busa označena sa B, kao i prikaz ulice kojom se ide sve do crkve odakle je start treka.